nieuws

KNVB vindt kritiek PEC Zwolle op gratis kaarten Johan Cruijff Schaal onterecht

Gratis kaarten van Albert Heijn
Gratis kaarten van Albert Heijn
De KNVB vindt de kritiek over de kaartverkoop voor de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal onterecht.
PEC Zwolle wilde opheldering, want de club vindt het 'van de gekke' dat aan de ene kant fans verplicht moeten deelnemen aan de auto- en buscombiregeling terwijl aan de andere kant Albert Heijn de kaarten zonder beperkende voorwaarden weggeeft. In een toelichting op de website van de KNVB schrijft de bond dat het niet om gratis kaarten van de Albert Heijn gaat, maar kaarten die door een andere partij zijn betaald. De bond schrijft verder dat de clubs op de hoogte zijn gesteld van de publieksacties. PEC Zwolle bestrijdt dit. 

Klein percentage 'gratis' kaarten

In de toelichting zegt de bond verder dat het deel 'gratis' kaarten maar een klein percentage is van het totaal aantal beschikbare kaarten (50.000) voor de wedstrijd aanstaande zondag. Via de verplichte auto- of buscombinatie heeft PEC Zwolle 600 kaarten verkocht. Daartegenover gaan zo'n 1.400 fans via de gratis kaarten van Albert Heijn naar de wedstrijd aanstaande zondag.

Veiligheidsrisico

De KNVB schrijft dat in overleg met lokale autoriteiten afspraken zijn gemaakt over de veiligheidsvoorwaarden voor het vervoer naar de wedstrijd. Vandaar de verplichte auto- of buscombi. PEC Zwolle denkt dat door de handelswijze van de bond de veiligheidssituatie maar matig is te controleren. De bond weerspreekt dat en zegt dat de namen op alle gratis kaarten vooraf worden gecontroleerd door de de bond en door de club.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.