nieuws

Zorgen bij campings en gemeente Ommen over 'terreur' op en rond Lemelerberg

Ze maken zich inmiddels grote zorgen over de situatie op en rondom de Lemelerberg; campinghouders, de politie en de gemeente Ommen vinden dat er snel een einde moet komen aan de terreur die het gebied in zijn greep houdt.
Op een mountainbikeparcours raakte iemand gewond door een gespannen stroomdraad. En inmiddels is duidelijk geworden dat bij het natuurgebied massaal autobanden worden lekgeprikt. "Het moet maar snel weer rustig worden", zegt mede-eigenaar Martijn Lamberink van camping Bergzicht in Giethmen.

"Dit moet stoppen"

Op een parkeerplaats in het bos, enkele honderden meters van de camping verwijderd, zijn inmiddels tientallen banden lek gestoken. Dat is gebeurd sinds eind mei en afgelopen dinsdagavond voor het laatst. De politie heeft inmiddels ongeveer twintig aangiftes van auto-eigenaren binnen. Wijkagent Voortman: "We roepen mensen op om zich bij ons te melden als ze iets verdachts waarnemen, dit moet stoppen."
Op campings en in het natuurgebied de Archemerberg - waar de Lemelerberg onderdeel van is - wordt inmiddels volop gewaarschuwd voor gespannen draden en een bandenprikker. De politie heeft ook leden van wielerverenigingen verzocht zich te melden als zich een confrontatie met wandelaars heeft voorgedaan. "En er moet zoveel mogelijk publiciteit aan worden gegeven", zegt loco-burgemeester Scheele van Ommen. "Dat schrikt de daders hopelijk af want op deze manier wordt het toerisme in onze gemeente geschaad."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.