nieuws

Stille tocht voor christenen in Midden-Oosten vanmiddag in Enschede

Jacobuskerk in Enschede
Jacobuskerk in Enschede
De Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Nederland houdt vanmiddag in Enschede een stille tocht om aandacht te vragen voor de situatie van de christenen in het Midden-Oosten, met name Syrië en Irak.”
De Syrisch-Orthodoxe patriarch heeft alle kerkleiders in de wereld opgeroepen om zondag zo'n tocht te organiseren.
Volgens de kerk komen christenen in het Midden-Oosten steeds meer onder vuur te liggen door de opmars van radicale moslims.
De organisatie noemt de situatie in het Midden-Oosten op dit moment schrijnend en noemt als voorbeeld dat de afgelopen tijd in de stad Mosul in Irak huizen van christenen gemarkeerd zijn met de letter N. De letter staat voor Nasrani, de naam die moslims gebruiken voor christenen.
De Syrisch-Orthodoxe kerk heeft in Nederland ongeveer 15.000 volgers. Kerkleider bisschop Polycarpus woont in een klooster in Glane. In Twente wonen veel Syrisch-orthodoxen doordat zich in die regio in de jaren 60 van de vorige eeuw veel gastarbeiders van de eerste generatie vestigden.
Aan de stille tocht door het centrum van Enschede mag iedereen meedoen. De tocht wordt besloten met een dienst in de Jacobuskerk in Enschede. Daar spreekt onder andere CDA-Kamerlid Pieter Omzigt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.