nieuws

Het is geen grap of reclamestunt: Robotstofzuiger deur uit gewandeld in Dalfsen

Robotstofzuiger verdwenen
Robotstofzuiger verdwenen
Het is geen grap en zeker geen reclamestunt, bezweert Gerard Dunnink van Electropoint Verhoeven in Dalfsen. Hun robotstofzuiger is verdwenen. Waarschijnlijk is de automatische stofzuiger de winkel uit gewandeld.
Afgelopen zaterdag verdween de stofzuiger uit de winkel aan het Burgemeester van Bruggenplein. Dunnink en zijn drie collega's hebben de hele winkel ondersteboven gehaald, maar hebben het ding niet kunnen vinden. Dus vermoeden ze dat de robot de wijde wereld in is getrokken. "Het is al eens eerder gebeurd, maar toen kwam een klant met het ding onder de arm de winkel binnen." Hij snapt ook niet wat er mis is, want ze hadden net nieuwe batterijen in de geleider gedaan. Een geleider bepaalt hoever de robot weg kan.

Niet de Vecht ingereden

Een ding is zeker. De robot is de Vecht niet ingereden. De winkel ligt dichtbij de rivier, maar er zit een blokkering op het apparaat zodat hij niet in een gat valt bijvoorbeeld.

'Enorme flater'

Dunnink heeft nog geen aangifte van vermissing gedaan bij de politie. "Dan sla je toch een enorme flater als blijkt dat-ie dan toch zomaar terug wordt gevonden." Dus hebben ze de vermissing eerst alleen bij het bedrijf op de Facebook-pagina gezet en een mailtje gestuurd naar de plaatselijk nieuwswebsite Dalfsennet.nl. Het gaat om een
iRobot van het merk Roomba. De robotstofzuiger heeft een ronde vorm en heeft een zwarte kleur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.