nieuws

Verdwenen buikschuifbaan terug in Geesteren, man uit Almelo opgepakt

Opgepakt na verduisteren spullen verhuurbedrijf
Opgepakt na verduisteren spullen verhuurbedrijf
Hopje Verhuur uit Geesteren heeft een grote buikschuifbaan ter waarde van 10.000 euro weer terug. De baan was niet teruggebracht door een klant, waarop de eigenaar via Facebook een oproep deed. Dankzij tips werd de klant, een 40-jarige Almeloër, gevonden. Hij zit inmiddels vast voor verduistering. Mogelijk heeft de man hetzelfde kunstje bij meer bedrijven toegepast.
Vorige week vrijdag leende het bedrijf uit Geesteren de grote buikschuifbaan uit aan de man. Die had een verhaal over dat hij niet direct kon betalen, maar bij het terugbrengen van de baan op maandag het geld bij zich zou hebben. Toen de man maandag niet kwam opdagen, voelde het bedrijf al nattigheid.
Via Facebook en Twitter deed Hopje Verhuur de oproep voor meer informatie. Naar aanleiding van die oproep kwamen meerdere tips binnen, onder andere over het adres van de man. Medewerkers van het bedrijf zijn daarop naar het huis gegaan en hebben daar direct de politie gebeld.
De politie heeft de man opgepakt. Hij zit voorlopig vast in het arrestantencomplex in Borne. Hopje Verhuur heeft de grote buikschuifbaan weer terug, alleen een grote tent is nog spoorloos. 
Volgens de politie zijn er de laatste tijd meerdere aangiftes gedaan die vergelijkbaar waren. Er wordt onderzocht of de Almeloër ook daar voor verantwoordelijk is. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.