nieuws

Bandenprikker Lemelerberg is 61-jarige man uit Drentse gemeente Aa en Hunze

Onrust op en rond de Lemelerberg
Onrust op en rond de Lemelerberg
De bandenprikker die gisteravond op heterdaad is betrapt bij de Lemelerberg is een 61-jarige man uit de Drentse gemeente Aa en Hunze. Onduidelijk blijft vooralsnog of de man ook de draden spande op de mountainbikeroute en of hij alle lekgeprikte banden bij de Lemelerberg op zijn geweten heeft.
De afgelopen twee maanden kwamen bij de politie vijftien meldingen van lekgeprikte autobanden binnen. De man kon op heterdaad worden betrapt, omdat agenten de parkeerplaats onderaan de Lemelerberg in de gaten hielden. Rond half acht werd de man betrapt. De politie had extra agenten ingezet. Geruchten dat de man de banden van de auto van de surveillerende agenten lekgestoken zou hebben, kan de politie niet bevestigen.

Verhoor moet nog plaatsvinden

De man zit vast en wordt dit weekend verhoord. Het moet nog blijken of de man alle bandenprikacties op zijn geweten heeft. De afgelopen weken is op de mountainbikeroute op de Lemelerberg tot twee keer toe een stuk ijzerdraad gespannen. De tweede keer raakte daar een man uit Emmen door gewond aan zijn strottenhoofd. Of de opgepakte man ook hiervoor verantwoordelijk is, moet nog blijken. Vooralsnog beschouwt de politie het als afzonderlijke zaken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.