nieuws

Brandweer Twente start campagne om vrijwilligers te vinden

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers
Brandweer Twente zoekt vrijwilligers
De Brandweer Twente is op zoek naar vrijwilligers. Het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Het is het werk van de brandweer, maar het wordt lang niet allemaal gedaan door beroeps. Ook vrijwilligers worden ingezet. Om meer van die vrijwilligers te vinden, start de Brandweer Twente volgende maand een wervingscampagne.
"We zijn altijd op zoek naar goede brandweervrijwilligers. Om vanuit de 31 kazernes 24 uur per dag paraat te staan kunnen we altijd wel mensen gebruiken", zegt Ron de Wit, plaatsvervangend commandant van Brandweer Twente.
De Brandweer Twente telt ongeveer 750 vrijwilligers. Samen met de beroepscollega’s hebben zij het afgelopen jaar ongeveer 6.000 incidenten bestreden.
Op 13 september organiseert de brandweer een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Er wordt dan meer verteld over werken bij de brandweer en over de rol van de vrijwilliger.
Vrijwillig klinkt heel vrijblijvend, maar dat is het werk als brandweervrijwilliger absoluut niet. Er geldt een opkomstverplichting. Ook zijn er elke week oefenavonden en moet de vrijwilliger een vakopleiding volgen. Vrijwilligers hoeven het niet voor niks te doen. Voor zowel oefen- als uitrukuren krijgen vrijwilligers een vergoeding, naast een vaste vergoeding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.