nieuws

Geen Duitse supporters bij oefenduel FC Twente: 'gemeente Enschede schaam je!!'

Spandoek tegen gemeente Enschede
Spandoek tegen gemeente Enschede
"Gemeente Enschede schaam je!!" Dat was de boodschap op een spandoek van supporters van FC Twente aan het gemeentebestuur van Enschede, vanavond in De Grolsch Veste. FC Twente speelt daar een vriendschappelijk duel tegen Borussia Mönchengladbach. Maar supporters van de club uit de Bundesliga zijn niet welkom.
Dat besluit is door de gemeente Enschede en FC Twente genomen op advies van de Nederlandse en Duitse politie. Die hebben afgeraden om Duitse supporters naar Enschede te laten afreizen uit angst voor problemen tussen beide supportersgroepen.
Dat werd met name de gemeente Enschede niet in dank afgenomen. Op een ander spandoek werd de gemeente  fijntjes gewezen op de inzet van de supporters van de Duitse club na de vuurwerkramp op 13 mei 2000. hebben gecollecteerd voor de slachtoffers, maar dat ze nu uit de stad geweerd worden.
Het duel met Borussia Mönchengladbach is de afsluiting van de oefencampagne van FC Twente in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. FC Twente begint op 9 augustus met een uitduel bij Cambuur Leeuwarden aan de competitie.
Morgen wordt in De Grolsch Veste de open dag van FC Twente gehouden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.