"Illegale schatzoekers graven op locatie archeologisch onderzoek in Kampen"

Op de plek waar het nieuwe verzorgingshuis Margaretha in de binnenstad van Kampen wordt gebouwd is in de grond gegraven door illegale schatzoekers. Dat zegt de website Monumenten te Kampen op hun Facebookpagina.

"Zaterdag waren er rare sporen zichtbaar in de uitgegraven toekomstige parkeerkelder van het nieuwe verzorgingshuis. Het waren duidelijke sporen van verse verstoring van de grond." Omdat het archeologisch onderzoek al een paar weken geleden is afgerond en de werkzaamheden stilliggen vanwege de bouwvakvakantie kan het volgens de website niet anders zijn dan dat er gezocht is door illegale schatzoekers.

Tijdens het archeologisch onderzoek zijn veel waardevolle ontdekkingen gedaan. Zo werden er skeletten gevonden en allerlei resten uit de Middeleeuwen. Het gaat om een afgesloten terrein waar niemand mag komen. 'Monumenten te Kampen' denkt dat er gegraven is naar bijvoorbeeld munten, pelgrimsinsignes en kruiken uit de Middeleeuwen. De gemeenten Kampen en de politie zijn gevraagd om actie te ondernemen.

Meer over dit onderwerp:
archeologie Kampen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren