nieuws

Opstootje bij start stille tocht Enschede voor christenen in Midden-Oosten

De stille tocht in Enschede voor meer aandacht voor de situatie van christenen in het Midden-Oosten, is zondagmiddag gestart met een opstootje. Op het moment dat een van de sprekers de honderden deelnemers toe wilde spreken, trokken drie moslims de aandacht. Zij bekritiseerden het doel van de tocht en stelden onder meer dat moslims niet collectief beschuldigd konden worden van situaties zoals op dit moment in Irak.
De actie van de drie islamieten leverde felle discussies op. Het gevolg is dat de drie moslims op een gegeven moment werden afgeschermd met protestborden. Na enige tijd zijn de drie islamieten vertrokken.

'Christenen steeds meer onder vuur'

De Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Nederland organiseerde de stille tocht om aandacht te vragen voor de situatie voor christenen in met name Syrië en Irak. Volgens de kerk komen christenen in het Midden-Oosten steeds meer onder vuur te liggen door de opmars van radicale moslims.
De Syrisch-Orthodoxe kerk heeft in Nederland ongeveer 15.000 volgers. Kerkleider bisschop Polycarpus woont in een klooster in Glane. In Twente wonen veel Syrisch-orthodoxen doordat zich in die regio in de jaren 60 van de vorige eeuw veel gastarbeiders van de eerste generatie vestigden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.