'Tussen de vier- en vijfduizend deelnemers bij stille tocht Enschede'

Tussen de 4000 en 5000 mensen hebben in totaal gehoor gegeven aan de oproep om steun te betuigen tijdens de stille tocht in Enschede voor christenen in het Midden-Oosten. Dat meldt een woordvoerder namens de organisatie. De Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Nederland organiseerde de stille tocht om aandacht te vragen voor de situatie voor christenen in met name Syrië en Irak.

De stille tocht startte met een opstootje. Op het moment dat een van de sprekers de deelnemers toe wilde spreken, trokken drie moslims de aandacht. Zij bekritiseerden het doel van de tocht en stelden onder meer dat moslims niet collectief beschuldigd konden worden van situaties zoals op dit moment in Irak.

De tocht werd afgesloten met een kerkdienst in de Jacobuskerk in Enschede. Er waren toespraken van onder meer CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Bijzonder was volgens de woordvoerder dat er veel mensen van buiten de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap meeliepen in de tocht. Onder hen was ook opperrabijn Jacobs, die steun betuigde namens de joodse gemeenschap in Nederland.

Meer over dit onderwerp:
stille tocht Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren