nieuws

Burgemeester Losser gaat op de fiets campinggasten rondleiden in de gemeente

Burgemeester Sijbom van Losser gaat vanaf vandaag campinggasten in de gemeente rondleiden op de fiets. Hij laat de toeristen dan de mooiste plekken van 'de Schatkamer van Twente' zien, de slogan van toeristisch Losser.
Sijbom is sinds een tijdje verantwoordelijk voor recreatie en toerisme en dit is één van de initiatieven waar hij zich dus mee bezig houdt. "In de gemeente Losser zijn zoveel mooie plekjes. Het is geweldig die aan toeristen te laten zien. En natuurlijk ook om te horen wat zij van de gemeente vinden."

Vanmiddag eerste tocht

De eerste tochten worden deze week gereden, vanmiddag de allereerste zelfs vanaf camping Erve Punt in Losser. Donderdag kunnen gasten van camping De Spraokstee in De Lutte meefietsen en daarna komen de andere campings in de gemeente aan de beurt.

"Nederland in een notendop"

"Hier vind je heel Nederland in een notendop," aldus Sijbom. "Hier hebben we stuwwallen rond De Lutte, de stilte van de Veluwse heide vind je ook op de hei in het Beuninger Achterveld." Verder noemt Sijbom de zandverstuiving in het Lutterzand en waterplas de Oelermars bij Losser. 
Via Twitter (@michaelsijbom) zal burgemeester Sijbom verslag doen van de fietstochten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.