nieuws
Aflevering 3, serie 2 - Pizza a lá Dorothy

Ook zin in de heerlijke pizza a lá Dorothy? Hieronder vind je het recept.
Benodigdheden (4 personen):
Voor het deeg:
Voor het deeg:
* 500 gr bloem
* 80 ml olijfolie
* 10 gr zout
* 20 gr gist
* 300 cc lauw warm water
* 80 ml olijfolie
* 10 gr zout
* 20 gr gist
* 300 cc lauw warm water
Voor de bekleding:
* tomatensaus (kant en klaar of zelf maken van tomaten, olijfolie, oregano, zout en peper)
* mozzarella
* plakjes salami
* champignons (even voorbakken met een beetje olijfolie, knoflook en wat peterselie)
* ansjovis
* mozzarella
* plakjes salami
* champignons (even voorbakken met een beetje olijfolie, knoflook en wat peterselie)
* ansjovis
Bereidingswijze:
Doe de gist in een kommetje en los de gist 1/2 deciliter van het water. Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng het pizzadeeg met de hand tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond: Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat, draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten)
Het deeg is goed als het nog enigszins plakkerig aanvoelt en een schone wand achterlaat in de mengkom. Maak van het pizzadeeg een bal en laat hem afgedekt een uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in vier porties en maak van elke portie een bal. Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter. Leg het pizzadeeg op een bakplaat en maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen.
Doe de gist in een kommetje en los de gist 1/2 deciliter van het water. Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng het pizzadeeg met de hand tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond: Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat, draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten)
Het deeg is goed als het nog enigszins plakkerig aanvoelt en een schone wand achterlaat in de mengkom. Maak van het pizzadeeg een bal en laat hem afgedekt een uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in vier porties en maak van elke portie een bal. Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter. Leg het pizzadeeg op een bakplaat en maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen.
Bedek de pizzabodems met de tomatensaus, plakjes salami, ansjovis, champignons en mozzarella. Bak de pizza’s in een voorverwarmde oven (220 graden) in circa 15 minuten gaar.
BUON APPETITO!