nieuws

Bandenprikker Lemelerberg vrijgelaten, man blijft verdachte

De parkeerplaats op de Lemelerberg
De parkeerplaats op de Lemelerberg
De 61-jarige man uit het Drentse Gasselternijveen, die vrijdagavond op de Lemelerberg werd betrapt toen hij autobanden lek stak, is gisteren vrijgelaten. De politie onderzoekt of man ook verantwoordelijk is voor het lek steken van meer autobanden.
Ook wordt nog onderzocht of hij iets te maken heeft met de poging tot zware mishandeling van een mountainbiker op de Lemelerberg.

15 meldingen van lek gestoken autobanden

De man uit Drenthe werd vrijdagavond op heterdaad betrapt, door agenten die de parkeerplaats onderaan de Lemelerberg in de gaten hielden.
De politie kreeg de afgelopen maanden zo'n 15 meldingen van lek gestoken autobanden. De politie kan tot nu toe alleen bewijzen dat de man de vernieling van vrijdag heeft gepleegd. De man kan niet langer vastgehouden worden, omdat hij alleen wordt verdacht van vernielingen.

Draden over de mountainbikeroute

De politie onderzoekt verder of de man iets te maken heeft met de twee draden die over een mountainbikeroute waren gespannen. Een mountainbiker uit Emmen raakte gewond toen hij tegen zo'n draad fietste. Hij liep daarbij een gekneusd strottenhoofd op.
De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer weten over het lek prikken van de autobanden of het spannen van de draden over de mountainbikeroute.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.