nieuws

Werkstraf FC Utrechtfans voor vernielingen bij café de Vrolijkheid in Zwolle

Het interieur na de schermutselingen
Het interieur na de schermutselingen
Vier supporters van FC Utrecht zijn veroordeeld tot werkstraffen en het betalen van een schadevergoeding, vanwege hun aandeel bij de ongeregeldheden bij café de Vrolijkheid in Zwolle. Dat gebeurde eind augustus vorig jaar.
De veroordeelde supporters waren onderdeel van een grotere groep FC Utrechtfans, die naar Zwolle was gekomen om de confrontatie te zoeken met supporters van PEC Zwolle. Dat werd afgesproken, voorafgaand aan de wedstrijd die de twee clubs dat weekend tegen elkaar zouden spelen. Tot een confrontatie kwam het uiteindelijk niet, maar het café werd kort en geslagen. Supporters van FC Utrecht sloopten het terrasmeubilair en gooiden ruiten in, supporters van PEC Zwolle sloopten binnen stoelen en tafels, naar eigen zeggen om zich te verdedigen.

Geld ingezameld voor eigenaresse

De schade was uiteindelijk zo'n 16.000 euro. Omdat de verzekering dat niet wilde vergoeden, werd een aantal acties gehouden om geld in te zamelen voor de eigenaresse van de Vrolijkheid. Er werden zeventien mensen aangehouden, dertien Utrechters en vier Zwollenaren.
De vier veroordeelde FC Utrecht-supporters maakten volgens de rechter deel uit van een homogene groep, zichtbaar bewapend met stokken en riemen. Ze zijn veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een boete van 6000 euro. Later dit jaar moeten nog enkele hooligans voor de rechter verschijnen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.