nieuws

Nog geen duidelijkheid over nieuwe woonplaats monniken Sion Diepenveen

Abdij Sion in Diepenveen
Abdij Sion in Diepenveen
De Cisterciënzer monniken van trappistenabdij Sion in Diepenveen weten nog steeds niet waar ze in de toekomst gaan wonen. Ze hopen in januari meer duidelijkheid te hebben over hun verhuizing. Dat schrijft Deventer Centraal.
Begin dit jaar werd bekend dat de monniken het klooster in Diepenveen willen verlaten. Het klooster is te groot voor het aantal monniken dat er nog woont en dat aantal gaat zeer waarschijnlijk niet meer groeien. Om de orde voort te kunnen zetten zien ze geen andere mogelijkheid dan te verhuizen.

In Middeleeuwen al monniken op Schiermonnikoog

Eind januari ging een afvaardiging naar het waddeneiland Schiermonnikoog voor oriënterende gesprekken. Op het eiland woonden in de Middeleeuwen al Cisterciënzer monniken en de naam van het eiland komt ook van de orde. De naam is afgeleid van de grijze kleur van de monnikspijen: schier is een ander woord voor grijs.

"Medio 2015 verhuizen"

De abt hoopt begin 2015 meer duidelijkheid te hebben na het onderzoek naar de mogelijkheden op Schiermonnikoog, maar noemt april waarschijnlijker. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het eiland, maar als er dichter in de buurt een goede plek komt dan kan daar ook over worden gestemd. De verwachting is dat medio 2015 verhuist kan worden naar een nieuwe locatie.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.