nieuws

Lesjes 'veilig vrijen' op jongerencamping Dennenoord in Ommen

Medewerkers van GGD IJsselland waren vandaag op jongerencamping Dennenoord om jongeren ervan te overtuigen vooral condooms te gebruiken als het op seks aankomt.
Veilig vrijen, iedere jongere weet inmiddels in theorie wel hoe het moet. Maar als je dan voor het eerst zonder ouders op vakantie gaat en de hele dag aan het feesten bent, dan is de praktijk toch een stuk lastiger. Daarom geeft de GGD IJsselland elk jaar weer voorlichting aan jongeren die op vakantie zijn. Vaak beleven zij hun "eerste keer" tijdens de eerste vakantie zonder ouders.
Drank, zon, jongeren en feest zijn samen de ideale voedingsbodem voor onveilige seks. Aan het eind van de zomer ziet de GGD altijd een toename van jongeren met seksueel overdraagbare aandoeningen op het spreekuur. De GGD geeft daarom ondermeer voorlichting op jongerencampings, tijdens introductieweken voor nieuwe studenten en bij busreizen naar Spanje. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die zelf al condooms op zak hebben minder vaak onveilig vrijen dan jongeren die er niet over nadenken, en het erop aan laten komen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.