nieuws

Oogstplein Enschede afgezet vanwege drugshandel en mogelijk vuurwapen

De afzetting en aanhouding van drie mannen, vandaag op het Oogstplein in Enschede, had te maken met de handel in harddrugs. Een beller had de politie naar het plein geleid met de tip dat er mogelijk een man met een vuurwapen rondliep.
Naast de aanhoudingen, nam de politie duizenden euro's contant geld en een hoeveelheid cocaïne in beslag. Van de drie aangehouden mannen komt er één uit Duitsland, hij is 29 jaar. De andere twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en zijn 26 en 38 jaar oud. Een vierde betrokkene wist te ontkomen.

Mogelijk vuurwapen

Vanmiddag werd de politie getipt over een verdachte situatie op het Oogstplein. Gezien was dat een man mogelijk een vuurwapen in zijn broek stak nadat hij uit een auto was gestapt. Meerdere politiewagens zijn daarop ter plaatse gegaan en hebben een ruime omgeving afgezet. Onder meer een supermarkt werd ontruimd.
De politie wist drie mensen te arresteren, een vierde man wist te ontkomen. Hij ging er via de J.H.W. Robersstraat vandoor in de richting van de Weideweg. Het gaat om een man met licht getinte huidskleur, kort stekelig zwart haar en hij droeg een blauw shirt, korte broek en dichte schoenen.
De politie is op zoek naar getuigen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.