nieuws

Politie schiet 18-jarige man in Hengelo in been, man bedreigde agent met mes

De man die vannacht in Hengelo door de politie is neergeschoten is een 18-jarige man uit Hengelo. Hij werd in zijn been geraakt en is naar het ziekenhuis gebracht.
Het incident was op de hoek van de Noordelijke Esweg en de Caro van Eyckstraat. Volgens een woordvoerder van de politie werd de man neergeschoten tijdens een dreigende situatie, waarbij hij gewapend met messen op een agent afkwam. Op een opname van een ooggetuige zijn vijf schoten te horen. De politie kan nog niet zeggen hoe vaak is geschoten.

Geluidsopname van de schoten:

Geluidsopname van de schoten
De politie was er met meerdere agenten aanwezig in de Noordelijke Esweg, omdat de 18-jarige man vanuit zijn huis herhaaldelijk het alarmnummer 112 had gebeld en overlast veroorzaakte. Over de aard van de meldingen is nog niets bekend. Volgens de ooggetuigen zat de verdachte in de bosjes en was hij heel onrustig toen hij ineens met grote messen in zijn handen op een agent afliep. Er zou volgens de ooggetuige eerst een waarschuwingsschot zijn gelost voordat de man werd neergeschoten. De rijksrecherche doet onderzoek naar het neerschieten van de man.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.