nieuws

OM eist ook in hoger beroep tbs voor aanval met hamer op ambtenaar Almelo

Opnieuw tbs geëist in hoger beroep voor met hamer neerslaan van gemeenteambtenaar
Opnieuw tbs geëist in hoger beroep voor met hamer neerslaan van gemeenteambtenaar
In hoger beroep is opnieuw tbs geëist tegen de man die februari vorig jaar een ambtenaar van de gemeente Almelo met een hamer te lijf ging. Volgens deskundigen was de man ontoerekeningsvatbaar en heeft hij een behandeling nodig. De aangevallen ambtenaar overleefde de aanslag ternauwernood.
Op 6 februari 2013 vertrok de 42-jarige man van huis met een klauwhamer. Hij ging naar het gemeentehuis waar hij een ambtenaar zag waarvan hij dacht dat het ging om iemand met een hoge functie. De man pakte de hamer en sloeg het slachtoffer tegen zijn hoofd. Toen die op de grond viel, sloeg de man hem nog een keer.
Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van poging tot moord omdat de verdachte de tijd heeft gehad om zijn plannen te overdenken. Onderweg naar het gemeentehuis, in de hal van het gemeentehuis en tussen de eerste en tweede klap die hij uitdeelde. Maar omdat deskundigen oordelen dat de man een ziekelijke stoornis heeft, wordt hij als ontoerekeningsvatbaar beschouwd. 
Vanwege die ontoerekeningsvatbaarheid wordt geen gevangenisstraf geëist. Wel wordt een behandeling als noodzakelijk gezien. Het OM eist daarom tbs. Tijdens de rechtszaak die eerder diende, was ook tbs geëist door het OM. De rechtbank besloot ook daadwerkelijk tbs op te leggen maar de man ging daar tegen in beroep.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.