nieuws

Tien jaar na ontvoering Isra in Goor: terughalen lijkt niet realistisch meer

De ontvoerde Isra uit Goor terughalen naar Nederland lijkt niet realistisch meer. Isra werd vandaag tien jaar geleden door haar vader Hasén Aksema ontvoerd naar Libië.
Hasén had kort voor de ontvoering op maandag 9 augustus 2004 de moeder van Isra, kapster Marisse van der Burg, vermoord in haar woning aan de Markeloseweg in Goor. In 2007 werd hij voor dit misdrijf bij verstek veroordeeld tot levenslang. Twee handlangers van Hasén kregen celstraffen van zes jaar opgelegd.

Veel aandacht in TROS Vermist

Hoewel veel aandacht is besteed aan de ontvoeringszaak door onder meer het programma 'Tros Vermist', lukte het de politie niet Isra terug te halen naar Nederland. Erik Oude Engberink van de politie hoopt dat Isra zelf de keus kan maken om verder op te groeien in Nederland.
Zelfs de grootouders Ger en Clairy van der Burg probeerden tevergeefs in contact te komen met hun kleindochter die in de Libische hoofdstad is opgevangen door familie van Hasén. In de Twentsche Courant Tubantia zeggen de grootouders dat haar nu weghalen weer een soort ontvoering zou zijn: "Als Isra maar gelukkig is, dan is het goed, óók als dat in Libie is."

Vader Hasén op internationale opsporingslijst

Eind vorig jaar werd Hásen Aksema nog op een internationale opsporingslijst gezet, maar tot nu toe zonder resultaat.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.