nieuws

Eigenaresse café de Vrolijkheid Zwolle blij met veroordeling hooligans

Vernield interieur de Vrolijkheid
Vernield interieur de Vrolijkheid
De eigenaresse van café de Vrolijkheid in Zwolle is blij met de veroordeling van vier fans van FC Utrecht, die bijna een jaar geleden betrokken waren bij ongeregeldheden bij het café. Daarbij werd onder meer het terrasmeubilair vernield. De schade liep in de duizenden euro's. De veroordeelden moeten onder meer een schadevergoeding betalen. "Als we de schadevergoeding daadwerkelijk ontvangen, dan zijn we uit de kosten."
Bijna een jaar geleden zochten supporters van FC Utrecht bij het café de confrontatie met supporters van PEC Zwolle, die binnen een feestje aan het vieren waren. Tot een confrontatie kwam het uiteindelijk niet, maar de Utrechtfans vernielden ruiten en terrasmeubilair. PEC-fans vernielden binnen onder meer stoelen, naar eigen zeggen op zoek naar slagwapens om zich te kunnen verdedigen.

Afwachten wanneer het geld komt

De schade bedroeg uiteindelijk 16.000 euro, maar werd niet vergoed door de verzekering. Er werden verschillende acties opgezet om geld in te zamelen voor de eigenaresse, maar dat was niet genoeg. "Met de schadevergoeding die is opgelegd zouden we uit de kosten zijn. Maar het is afwachten of en wanneer dat geld komt", aldus de eigenaresse.

Kans op hoger beroep groot

Behalve het betalen van een schadevergoeding, moeten kregen de Utrechters ook een werkstraf opgelegd. Ze kunnen nog in beroep gaan tegen de veroordeling. "Ik heb begrepen dat de kans groot is dat ze dat gaan doen. Dan duurt het nog langer."

"Kan nog lang duren"

Inmiddels is de eigenaresse wel klaar met de kwestie. "Het heeft het afgelopen jaar veel tijd en energie gekost. En het is nog afwachten hoe de jongens uiteindelijk die schadevergoeding gaan betalen. Dat kan wel een half jaar tot een jaar duren uiteindelijk."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.