nieuws

Boek overleden Mark Schouwink levert 2250 euro op voor stichting Hulphond

De ouders van de overleden militair Mark Schouwink uit Hengelo hebben vandaag de opbrengst van het boek over hun zoon overhandigd aan de stichting Hulphond Nederland. Die stichting zit in het Brabantse Herpen.
Eind vorig jaar brachten de ouders van Mark een boek uit met onder meer brieven van hun zoon. Mark Schouwink overleed tijdens zijn eerste missie in Afghanistan, omdat hij op een bermbom was gereden. Het boek was in verschillende boekhandels te koop. De opbrengst is inmiddels 2250 euro. De ouders vinden dat bedrag een beetje teleurstellend, ze hadden op meer gerekend.

Geld naar stichting Hulphond Nederland

Dat het geld naar de stichting Hulphond Nederland is gegaan, is niet toevallig. Een collega van Mark heeft een hulphond en de ambassadeur van de stichting is Peter van Uhm, de voormalig commandant der strijdkrachten. Hij verloor op hetzelfde moment zijn zoon als de ouders van Mark Schouwink.
Beide mannen waren samen op pad en reden dus ook samen op de bermbom. Beiden waren op slag dood. Sindsdien hebben de nabestaanden geregeld contact met elkaar.

Stichting voor veteranen

De stichting Hulphond helpt mensen met een posttraumatische stressstoornis. Veteranen hebben daar soms mee te maken na een heftige missie.
De honden kunnen helpen een leven weer zo normaal mogelijk te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld tijdens een nachtmerrie de veteraan wakker maken, helpen met aan- en uitkleden en boodschappen doen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.