nieuws

"Brand bij autobedrijf in Almelo zeker het gevolg van brandstichting"

Eén van de twee branden van afgelopen nacht in Almelo is zeker het gevolg van brandstichting. Dat zegt de eigenaar van autobedrijf Hakan auto's, waar brand ontstond in een auto die bij het bedrijf stond.
De brand brak uit kort nadat er een grote brand was ontstaan bij houtbedrijf EMERGO, een paar honderd meter verderop aan de Slachthuiskade. Bij het autobedrijf brandde één auto helemaal uit en raakten tenminste twee andere auto's beschadigd. Het bedrijf zelf liep geen schade op.

"Zeker brandstichting"

De eigenaar was net een dag terug van vakantie en werd door de politie uit zijn bed gebeld. Hij is behoorlijk geschrokken. Volgens hem is er geen enkele twijfel over de oorzaak van de brand bij zijn bedrijf. Hij zegt dat er een stuk papier is gevonden waarmee geprobeerd was nog een andere auto aan te steken. Dat mislukte. Ook kan van kortsluiting geen sprake zijn, omdat de eigenaar er altijd voor zorgt dat de accu niet aangesloten is.
Beide branden in Almelo worden onderzocht. Officieel doet zowel de politie als de brandweer nog geen uitspraak over een eventueel verband en over brandstichting.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.