nieuws

Schreijer-Pierik uit Hengevelde pleit in Brussel voor extra steun voor land- en tuinbouw

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde wil dat er een noodfonds komt voor bedrijven die geraakt worden door de Russische handelsboycot. Ze heeft daarvoor een voorstel ingediend.
Volgens Schreijer-Pierik kan de schade voor de kleine land- en tuinbouwbedrijven in de miljarden lopen. "Er wordt gesproken over anderhalf miljard, maar dat kunnen wel miljarden worden. Mensen hebben niet in de gaten hoe groot de schade is."
Schreijer-Pierik heeft voorgesteld een noodfonds in de Europese begroting op te nemen, waardoor extra geld gereserveerd kan worden voor de noodlijdende land- en tuinbouwers. "Met dat geld moeten nieuwe markten worden aangeboord voor de afzet van onze producten", betoogt ze.

Ongeoorloofde staatssteun

Probleem kan worden dat het geld wat wordt gereserveerd door Brussel in datzelfde Brussel wordt aangemerkt als ongeoorloofde staatssteun. En dat mag nu juist niet gebeuren, vindt Schreijer-Pierik, die pleit voor een versoeprling van de regels . "De Eurocommissaris moet op zoek gaan ruimte om steun aan land- en tuinbouwers mogelijk te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.