nieuws

Politie ontmantelt drie hennepkwekerijen in Enschede tijdens grote actie

Hennepkwekerij
Hennepkwekerij
Drie hennepplantages in Enschede zijn woensdag door de politie opgerold. Het gaat om hennepplantages in een schuur in de Bultsweg en in woningen aan de Hengelosestraat en de Laaresstraat.
In de schuur aan de Bultweg werden ruim honderd hennepplanten gevonden. In het huis aan de Hengelosestraat was al geoogst. Er hebben volgens de politie vermoedelijk zo'n 440 planten gestaan. Ook zou er sprake zijn van eerdere oogsten. Ook in de woning aan de Laaresstraat was al geoogst. Daar hebben vermoedelijk ruim 250 hennepplanten gestaan. Stroom voor de plantage werd illegaal afgetapt. Om die situatie veilig op te kunnen lossen moest de straat het bijna een uur zonder stroom doen. De bewoner is aangehouden.
De politie heeft woensdag in totaal vijf plekken in de stad bezocht waar mogelijk hennep werd gekweekt. Ook twee plekken aan de Volthebrink en het Lobeliapad zijn door agenten bezocht, maar daar werd niets verdachts gevonden. De politie controleert in Enschede regelmatig op hennepkwekerijen. Twee weken geleden werden ook meerdere plantages in de stad opgerold.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.