Eerste Kennedymars in Hengelo van start, meer dan 150 deelnemers

In Hengelo is vanmorgen de eerste Kennedymars van start gegaan. Meer dan 150 lopers doen mee aan de wandeltocht van 80 kilometer.

Na Haaksbergen, Steenwijk en Zwolle is het de vierde Kennedymars van Overijssel. Bijzonder aan de Kennedymars in Hengelo is dat er overdag wordt gelopen. De start was om vijf uur 's ochtends. Normaal wordt een groot deel van de mars 's nachts gelopen. De wandelaars in Hengelo mogen er tot elf uur 's avonds over doen.

Veel deelnemers

Eén van de initiatiefnemers van de Kennedymars is wandelfanaat Peter Levink. Volgens Levink hebben zich meer lopers ingeschreven dan verwacht. Hij ging uit van vijftig deelnemers, maar dat zijn er dus honderdvijftig geworden. De bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt en er elk jaar meer wandelaars aan meedoen.

Een Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer en moet binnen 20 uur worden gelopen. De mars dankt de naam aan de broer van John F. Kennedy die de afstand in 1963 liep. Het aantal Kennedymarsen in Nederland is de afgelopen jaren kleiner geworden door een gebrek aan vrijwilligers.

Meer over dit onderwerp:
Kennedymars Hengelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren