Dennis Telgenkamp staat te popelen onder de lat bij Heracles Almelo

Voor Dennis Telgenkamp gaat het een bijzonder seizoen worden. De doelman is inmiddels 27, maar begint zaterdag voor het eerst als eerste doelman aan een eredivisie-seizoen.

Helemaal onervaren is Telgenkamp niet; hij trad al enkele keren op als vervanger van Remko Pasveer en werd twee jaar geleden verhuurd aan Cambuur, waar hij met 26 optredens een flinke bijdrage leverde aan het kampioenschap van de club uit Leeuwarden.

Maar nu is de Wierdenaar dus eindelijk de eerste keeper bij Heracles. "Ik heb de afgelopen jaren wel eens gedacht: op een gegeven moment moet het natuurlijk wel een keer gaan gebeuren. Maar in de gesprekken met de club kreeg ik steeds veel vertrouwen en dan weet je dat het eraan gaat komen.  Ik kijk ernaar uit, want ik heb er hard voor gewerkt."

Zo begon hij met een paar andere spelers al twee weken eerder met trainen dan de rest van de selectie. "Ik wilde gewoon fit zijn dit seizoen en ik was toch al terug van vakantie, dus waarom niet? Maar ik ben nu al acht weken bezig, van mij mag het wel beginnen."

Wat Telgenkamp verwacht van komend seizoen? "Ik hoop dat we vooral thuis wat mooiere wedstrijden kunnen laten zien. Dat zou voor de mensen hier wel prettig zijn."

Deel dit artikel: