nieuws

Drugsverslaafde uit Enschede opgepakt voor inbraakgolf in grensgebied

Drugsverslaafde uit Enschede opgepakt voor inbraakgolf in grensgebied
Drugsverslaafde uit Enschede opgepakt voor inbraakgolf in grensgebied
Met de aanhouding van een 34-jarige man uit Enschede is een inbraakgolf in Duitsland opgelost. De aan heroïne verslaafde man pleegde de afgelopen weken zo'n twintig inbraken en is waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de overval op een kledingzaak in Gronau in juni. De man was in Nederland ook al een bekende van justitie.
De geboren Enschedeër begon zijn criminele carrière naar eigen zeggen op 11-jarige leeftijd. Toen hij 13 jaar oud was, werd hij ook al eens gearresteerd voor inbraak. In Nederland bracht hij meerdere jaren door in de gevangenis.
Eind juni vertrok de man naar Duitsland voor een vrouw uit Coesfeld, die hij in Enschede had leren kennen. Eenmaal in Duitsland begon hij opnieuw met zijn criminele activiteiten. Naast de overval op de kledingzaak, is hij verantwoordelijk voor een reeks van inbraken in winkels en auto's.
De inbraakreeks stopte met de aanhouding van de man. Dat gebeurde in het huis van zijn vriendin, woensdagmorgen. De man heeft een volledige bekentenis afgelegd, al herinnert hij zich door zijn drugsverslaving niet alles. De drugsverslaving was overigens ook een belangrijk motief voor de inbraken en overval.
In het huis waar de man is opgepakt, vond de politie meerdere bewijsstukken. Ook vonden agenten inbrekersgereedschap. Voorlopig zit de man vast. De politie onderzoekt of hij nog verantwoordelijk is voor meer inbraken en overvallen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.