nieuws

PEC Zwolle begint nieuwe seizoen met overwinning op FC Utrecht

PEC Zwolle is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. De ploeg van trainer Ron Jans was in het openingsduel van de eredivisie in eigen huis met 2-0 te sterk voor FC Utrecht.
PEC begon direct met nieuweling Lukoki in de basis en die was ook gelijk gevaarlijk. Al in de tweede minuut gaf hij goed voor, maar Thomas kopte uit zijn voorzet over. Saymak schoot even later hard op doel, doelman Ruiter keerde de bal goed. Zwolle bleef, vooral via Lukoki, de betere ploeg, maar grote kansen leverde dat niet op. Drost probeerde het nog wel maar een fraai schot, maar dat ging naast. Ook Rienstra probeerde het van afstand en ook zijn schot ging naast. FC Utrecht zette er voor rust weinig tegenover. Diemers en Toornstra kregen kansjes, maar beide konden gepakt worden door Boer en dus was de ruststand 0-0.
De tweede helft kwam wat traag op gang. In de eerste twintig minuten creëerden beide ploegen geen grote kansen. Een kwartier voor het einde was het ineens raak. Drost schoot binnen na een voorzet van Lukoki. De middenvelder vond de verre hoek nadat iedereen onder de bal doorging. Even later kreeg debutant en uitblinker Lukoki een publiekwissel. Hij werd vervangen door Moro en die zorgde voor het mooiste moment van de avond. In de laatste seconde scoorde hij van eigen helft omdat doelman Ruiter mee naar voren was gegaan en bepaalde de eindstand op 2-0.

PEC Zwolle - FC Utrecht 2-0

1-0 Drost (75)
2-0 Moro (90+3)
Arbiter: Braamhaar
Geel: Janssen, Kali, Ioannidis
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (Van der Werff/29), Broerse, Van Hintum, Saymak, Rienstra, Drost, Lukoki (Moro/83), Nijland (Ioannidis/64), Thomas.
FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Leeuwin, Heerings, Kum (Cortie/30), Janssen, Kali, Toornstra, Diemers (Sarota/76), De Kogel (Markiet/59), Barazite.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.