nieuws

Symbool van Kampen, de Kamper Steur is bel kwijt

De Kamper Steur is zijn bel kwijt. Onbekenden hebben de bel van de meterslange vis in de IJssel bij de stadsbrug van Kampen gehaald.
Het gigantische beeld van de 7,5 meter lange vis is een verwijzing naar een oud verhaal in Kampen. Voor het bezoek van een bisschop zou een uitzonderlijk grote steur uit de IJssel zijn gehaald, maar toen de bisschop toch niet naar Kampen kwam, werd de vis uit zuinigheid weer teruggezet. Omdat de kans heel klein werd geacht dat zo'n grote steur nog een keer zou worden gevangen, werd de steur een zilveren bel omgehangen zodat de vissers hem later makkelijker zouden kunnen vangen. 
De Kamper Steur was jarenlang symbool voor de stad en dreigde door slecht onderhoud op de schroothoop te eindigen. Een ondernemer kocht het beeld en redde het van de ondergang. Afgelopen voorjaar kreeg de door vrijwilligers opgeknapte Kamper Steur tijdens Sail Kampen een nieuwe prominente plaats naast de IJsselbrug aan de IJsselkade. Nu, enkele maanden later is de steur, vermoedelijk door een grap, alweer incompleet zonder de bel om de nek.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.