Heracles Almelo in eigen huis onderuit tegen AZ

Heracles Almelo heeft het eerst duel van de nieuwe competitie ruim verloren. In het Polman Stadion was AZ met 3-0 te sterk voor de ploeg van trainer Jan de Jonge.
Het eerste gevaar in het duel kwam van AZ. Berghuis schoot hard, maar Telgenkamp wist de bal te keren. Even later kwamen Linssen en Esteban in botsing, AZ kreeg de vrije trap mee waar het wellicht ook een overtreding van de doelman had kunnen zijn. Bruns kreeg daarna een grote kans na goed werk van Linssen, maar schoot via Esteban naast. Aan de andere kant keerde Telgenkamp ook een hard schot van Tankovic.  Na een schot van Bruns, dat over ging, was het rust in Almelo; 0-0.
Direct na rust kwam Henriksen niet goed uit na een mooie pass van Berghuis en aan de andere kant schoot Bel Hassani op de paal na een mooie aanval. Tien minuten na rust scoorde AZ wel. Berghuis schoot van net buiten de zestien de openingstreffer binnen. Kort daarna was het alweer raak, Hupperts speelde Bruns de bal door de benen en schoot de bal in de kruising. Een kwartier voor het einde was het duel definitief beslist, Tankovic maakte 0-3. Daarna probeerde Heracles het nog wel, maar het creëerde weinig goede kansen en dus bleef het bij 0-3 in het Polman Stadion.

Heracles Almelo - AZ 0-3

0-1 Berghuis (56)
0-2 Hupperts (63)
0-3 Tankovic (76)
Arbiter: Higler
Geel: Fledderus
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou, Sibum (Cziommer/73), Bruns, Fledderus (Gyasi/69), Bel Hassani, Tannane (Weghorst/69), Linssen.
AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen, Gudelj, Ortíz, Henriksen, Berghuis, Tankovic (Rosheuvel/78), Hupperts (Haps/85).