nieuws

Bijna 7000 bezoekers bij gondelvaart Belt-Schutsloot

Ondanks de regen hebben vrijdagavond toch bijna 7000 mensen de gondelvaart in Belt-Schutsloot gezien, dat is ongeveer 25 procent minder dan andere jaren. Zij zagen gondelbouwersgroep A/S United winnen met hun creatie 'Ontsnapt'.
Organisator Gert Weijs kijkt tevreden terug op de 76e editie van de traditionele gondelvaart, met dit jaar een recordaantal van 14 grote gondels. Er was noodweer voorspeld maar dat bleef gelukkig uit. Wel regende het een groot deel van de avond. De organisatie was bang dat het aantal bezoekers daardoor erg laag zou worden maar gezien de omstandigheden is de opkomst heel redelijk.

De prijzen

Gondelbouwersgroep A/S United werd met hun creatie 'Ontsnapt' eerste, het spookachtige onderwaterleven met onder meer zeemonsters en inktvissen en bovenop een soort piratenboot die meedeinde op de golven kreeg zowel de jury- als de publieksprijs. De jury vond de gondel een echte aandachtstrekker, en loofde onder meer het kleurenpalet en het goede materiaalgebruik.
Bij de bloemengondels kreeg 'St.Patricksday' van bouwgroep Increase de eerste prijs, en bij de jeugdgondels won het 'Tirols feestje' van Extreme.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.