nieuws

Intern onderzoek Spakenburg naar gebruik doping eerste elftal in kampioensjaar

Intern onderzoek bij Spakenburg naar doping
Intern onderzoek bij Spakenburg naar doping
Het bestuur van amateurclub Spakenburg stelt een intern onderzoek in naar aanleiding van verhalen over dopinggebruik binnen de eerste selectie in het kampioensjaar 2011-2012. Het team, dat toen kampioen werd in de Topklasse, stond destijds onder leiding van trainer André Paus uit Weerselo.
De club meldde zaterdag op de website 'enorm geschrokken' te zijn van een artikel in NRC Handelsblad, waarin twee anonieme spelers van Spakenburg onthullen dat een meerheid van de selectie het verboden middel methylhexanamine zou hebben gebruikt.

Onderzoeken

De Dopingautoriteit heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen. De Nederlandse voetbalbond KNVB wacht dat onderzoek voorlopig af, maar laat de tuchtcommissie naar de zaak kijken als blijkt dat de dopingregels zijn overtreden. Het bestuur van Spakenburg heeft volledige medewerking beloofd. Daarnaast stelt de club een eigen onderzoek in.
Het bestuur erkent dat het hoofd medische zaken van Spakenburg in december 2011 een voedingssupplement in de kleedkamer heeft aangetroffen, dat niet was verstrekt door de medische staf. In dit supplement bleek een verboden bestanddeel te zitten. Het gebruik van deze voedingssupplementen is toen verboden en volgens het bestuur sindsdien ook niet meer gesignaleerd.

Veroordeeld

"Dat nu wordt gesproken over mogelijk dopinggebruik door een aantal spelers in het seizoen 2011-2012 druist volledig in tegen de principes van eerlijke sportbeleving en wordt door SV Spakenburg ten zeerste veroordeeld", schrijft voorzitter Marc Schoonebeek. Spakenburg werd afgelopen seizoen opnieuw kampioen van de Topklasse zaterdag en pakte vervolgens ook de algehele amateurtitel.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.