Succes voor eerste Kennedymars bij daglicht in Hengelo

Ruim binnen de gestelde tijd kwamen 138 deelnemers aan de eerste Kennedymars in Hengelo over de finish.

In totaal waren zaterdagmorgen om 5.00 uur 152 deelnemers gestart aan de wandeltocht over 80 kilometer. Het was voor het eerst sinds 2007 dat er een lange afstandswandeltocht werd georganiseerd in Hengelo. De tijdslimiet voor de tocht was gesteld op 18 uur. Ruim een kwartier voor die tijd was de laatste deelnemer binnen.

Hoewel het aantal vrijwilligers met 18 personen aan de lage kant was is alles goed gegaan. De 14 uitvallers van de wandeltocht waren voor een deel mensen die niet goed genoeg voorbereid waren, anderen kregen blaren waardoor ze niet verder konden. Een deelnemer moest naar de eerste hulp voor de behandeling van een bloedblaar.

Op het 60 kilometerpunt kregen de meeste lopers problemen, waar de vier EHBO-vrijwilligers hun handen vol aan hadden. Maar over het geheel was de tocht een succes en werd de organisatie overladen met complimenten. Reden voor organisator Peter Levink om nu al de datum vast te leggen voor de volgende editie van de Kennedymars bij daglicht op zaterdag 13 juni 2015.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren