nieuws

Achtervolging Wijhe en Olst en aanhouding in Raalte betrof inbrekers

Inbreker in Raalte aangehouden na achtervolging
Inbreker in Raalte aangehouden na achtervolging
De achtervolging afgelopen nacht tussen Olst en Raalte ging om twee inbrekers die de politie op het spoor was. Een inbreker is aangehouden, de andere is nog voortvluchtig.
De achtervolging eindigde aan de Jacob Reviusstraat in Raalte waar de mannen met hun auto tegen een geparkeerde auto botsten. De politie kon daarna een 55-jarige man inrekenen. Waar hij vandaan komt, is nog niet bekend en van de andere verdachte is geen spoor. In de auto zijn spullen gevonden die vermoedelijk gestolen zijn. De auto is in beslag genomen.

Hoge snelheid tijdens achtervolging

Aan de arrestatie in Raalte ging een wilde achtervolging vooraf. De politie volgde de auto van de mannen vanaf Olst  waar ze in de Vijverhof hebben geprobeerd in te breken. Tijdens hun vlucht over de Wijheseweg richting Raalte werden snelheden van ruim 120 kilometer per uur gehaald en botsten de vluchtende inbrekers bijna frontaal tegen een tegemoetkomende auto.
Eigenaar van geparkeerde auto in Raalte op Twitter:
Behalve de inbraakpoging in Olst is in Wijhe vannacht een ook inbraak gepleegd aan de Molenstraat. Of de verdachten van de inbraakpoging in Olst daar ook wat mee te maken hebben wordt nog onderzocht.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.