nieuws

Uitgerekend Antonia kopt FC Groningen langs Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een 2-0 voorsprong uit handen gegeven tegen FC Groningen. Uitgerekend voormalig Eagle Antonia was de grote man. De aanvaller die deze zomer vertrok naar Groningen gaf twee assists en maakte de winnende treffer.
De eerste grote kans was voor Go Ahead Eagles. Kolder schoot knap, maar de bal ging net over. Aan de andere kant tikte Schenk bijna in eigen doel, de jarige doelman Cummins was echter alert. Kort daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Schalk verlengde een schot van Türüc met zijn hak in het doel van Groningen. Aan het einde van de eerste helft was Kolder nog dichtbij, zijn inzet verdween in het zijnet.
Kort na rust werd de score verdubbeld. De Sa passeerde een paar mensen aan de rechterkant en schoot hard en hoog binnen. De 2-0 stand stond echter niet lang op het bord. Antonia won aan de rechterkant een duel met zijn snelheid en bediende Chery, die de 2-1 binnenschoot. Een kwartier voor het einde werd het zelfs gelijk. Invaller De Leeuw kopte binnen en opnieuw was Antonia de man van de assist. De rappe aanvaller werd kort voor tijd helemaal de grote man bij Groningen. Na zwak verdedigen van Go Ahead kopte hij de 3-2 achter Cummins. Dat was even later ook de eindstand.

Go Ahead Eagles - FC Groningen 2-3

1-0 Schalk (18)
2-0 De Sa (50)
2-1 Chery (58)
2-2 De Leeuw (75)
2-3 Antonia (87)
Arbiter: Kuipers
Geel: Van Nieff, Türüc
Go Ahead Eagles: Cummins, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Türüc, Van Ooijen (Rijsdijk/71), De Sa (Reimerink/83), Kolder, Schalk (Lewis/68).
FC Groningen: Padt, Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff (Van der Laan/63), Lindgren (De Leeuw/67), Chery, Kieftenbeld, Van der Velden, Hoesen (Islamovic/88), Antonia.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.