nieuws

Nasleep orkaan Bertha blaast bomen om in Salland, brandweer krijgt veel meldingen

Windstoten hebben vanmiddag op verschillende plekken in Overijssel bomen omver geblazen. Vooral in Salland en het westen van Twente waren meldingen van stormschade.
Onder meer in Hellendoorn en Beerze zijn bomen omgewaaid. De N347 tussen Hellendoorn en Lemele ligt bezaaid met bomen. De politie waarschuwt weggebruikers voor de gevaarlijke situatie die kan ontstaan. Op de N347 zijn enkele auto's beschadigd geraakt. Er vielen zover nu bekend geen gewonden. Ook op de N35 tussen Nijverdal en Raalte liggen bomen op de weg.

Dak varkensstal ingestort

In Haarle is het dak van een varkensstal aan de Koersweg vernield door de windstoten. Een deel van het dak stortte in. Naar schatting zitten er zo'n 45 zeugen met biggen in de stal. Het is niet bekend of er varkens zijn gedood toen het dak instortte.

Veel wateroverlast in Deventer en omgeving

Op de snelweg A1 zijn bij Deventer enkele rijstroken even afgesloten geweest omdat die blank stonden. In Deventer zelf kwamen enkele tunnels onder water te staan door de hevige regenval. Ook bij zorgcentrum Mariahof in Oldenzaal, aan de Nico Maasstraat in Hengelo, de Oldenzaalsedijk in Deurningen en de Kerkdijk in Collendoorn waren meldingen van stormschade. De windstoten en de regen kwamen voort uit de nasleep van de orkaan Bertha die vanmiddag over Nederland trok.
Foto gemaakt van de gevolgen van het weer? Mail de foto naar weerfoto@rtvoost.nl
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.