nieuws

'Twente moet banden met Beieren aanhalen om economie te redden'

Herman Hazewinkel
Herman Hazewinkel
Twente moet de banden aanhalen met regio's in Europa die met dezelfde problemen kampen of gekampt hebben. Dat zegt voorzitter Hazewinkel van de Twente Board in dagblad Trouw. Hazewinkel denkt daarbij aan Stuttgart en Beieren.
Die regio's hebben volgens Hazewinkel hetzelfde DNA als Twente dat kampt met een zorgwekkende toename van de werkloosheid. Twente zou hun ervaringen kunnen gebruiken of samen met ze optrekken. In Enschede is de werkloosheid bijna 19%, in Almelo 17%, terwijl de heropening van de luchthaven Twente, die moest gelden als banenmotor, van de baan is. Twente moet wat Hazewinkel betreft zo snel mogelijk veranderen in een hightechregio. Die sector floreert en daar liggen volgen hem de kansen.
Hazewinkel werkt met negen andere ondernemers en bestuurders in de Twente Board aan een banenplan voor de regio dat in september wordt gepresenteerd. Gedeputeerde Rietkerk, ook lid van de Twente Board, zegt in Trouw er vanuit te gaan dat Twente van het Rijk geld krijgt om dat plan uit te voeren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.