nieuws

Dode otter gevonden in Wanneperveen

De dode otter die in Wanneperveen werd gevonden
De dode otter die in Wanneperveen werd gevonden
Op de Zomerdijk in Wanneperveen is een otter doodgereden. Wanneer dat is gebeurd is niet duidelijk, maar vanmorgen werd het dier binnengebracht bij een boswachter van Nationaal Park Weerribben-Wieden.
"Ik kan er niet aan wennen en het zal ook nooit wennen", zegt boswachter Ronald Messemaker. "Deze otter wilde vanuit de Wieden oversteken naar het Meppelerdiep", vertelt hij. Dat plan is de otter fataal geworden.

Niet alleen slecht nieuws

Het gaat om een flink mannetje van 12 kilo. Volgens Messemaker zijn er de laatste jaren al minstens drie keer eerder otters doodgereden op de Zomerdijk. "Dat is heel moeilijk te voorkomen. We kunnen niet alles afrasteren."
Dat de otter is doodgereden is slecht nieuws, maar Messemaker wil er toch ook iets positiefs uithalen. "Doordat otters worden doodgereden, krijgen we wel een goed inzicht in de plekken waar ze oversteken."
Voor Messemaker is het vooral frustrerend dat hij vanmorgen weer een dode otter in handen kreeg. "Ze zijn hier in 2004 uitgezet en sindsdien heb ik nog nooit een gezond, levend exemplaar gezien. Ja, één keer, maar dat ging zo snel, dat kun je geen goede waarneming noemen. En ik heb een keer een zieke gevangen."
Op zich is het ook niet zo gek dat Messemaker nog nooit een gezonde otter zag. De dieren leven heel beschut.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.