nieuws

Oude VVV-boot van Giethoorn verkocht en naar Steenwijk gebracht

De woonboot die jarenlang dienst heeft gedaan als VVV-kantoor in Giethoorn is verkocht en door de nieuwe eigenaar weggehaald uit Giethoorn en naar Steenwijk gebracht.
De boot wordt al sinds 2009 niet meer gebruikt, de VVV verhuisde toen naar het kulturhus in Giethoorn. Daarna ontstond een enorm getouwtrek met de provincie Overijssel. De provincie wilde dat de boot werd weggehaald van de plek waar de boot lag. Eigenaar VTAB probeerde dat te voorkomen, maar verloor uiteindelijk in hoger beroep.
De afgelopen maanden lag de woonboot in de passantenhaven van Giethoorn en stond de boot te koop op Marktplaats. Inmiddels is de boot verkocht en door de nieuwe eigenaar weggehaald uit Giethoorn. De boot ligt nu afgemeerd in het Steenwijkerdiep in Steenwijk. Wat ermee gaat gebeuren is niet bekend.

Kater

Voorzitter Menno Valentijn van de VTAB is blij dat het allemaal achter de rug is, maar heeft toch een flinke kater overgehouden aan het hele verhaal. Volgens hem had de provincie heel veel leed kunnen voorkomen door mee te werken. Hij vindt het vooral vervelend dat er nooit een gesprek is geweest om te proberen een oplossing te vinden.
De nasleep heeft de VTAB tienduizenden euro's gekost. Dat geld moet uit de reserves komen, maar is eigenlijk hard nodig om het VVV-kantoor in Giethoorn open te houden. Valentijn is bang dat er over een aantal jaren wel eens een probleem kan ontstaan vanwege geldgebrek door het gedoe met de woonboot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.