nieuws

Tegen Duitse tolplannen? Haal een autosticker op gemeentehuis Losser

Für die Region, Gegen die Maut. Ofwel voor de regio, tegen de tol. Dat is de boodschap op autostickers tegen de tolplannen in Duitsland. Ze zijn op te halen in het gemeentehuis in Losser.
Een stuk of honderd liggen er in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. "Er vroeg al iemand of we ze huis aan huis gaan verspreiden", lacht burgemeester Sijbom. Zo gek zal het niet worden. De burgemeester denkt ook niet dat de sticker massaal afgehaald zal worden. "Het is een ludieke manier van actievoeren, samen met onze Duitse buurgemeenten. En als ik er meer nodig heb, zal ik er nog wat bij vragen."

Vooral grappig

De sticker is een idee van de VVV in Nordhorn. Sijbom hoorde dat ze zo'n sticker hadden laten maken en stelde voor om er meer te laten drukken die op de verschillende gemeentehuizen neer te leggen, want hoewel de actie grappig bedoeld is, is de boodschap natuurlijk wel serieus.
Verkeersminister Alexander Dobrindt wil tol heffen op personenauto's op Duitse wegen. Duitse autobezitters worden als het aan de minister ligt gecompenseerd voor het tolvignet door de motorrijtuigenbelasting in Duitsland te verlagen. Buitenlandse automobilisten krijgen wel de rekening gepresenteerd voor het gebruik van Duitse wegen. Toch zullen ook Duitsers hinder ondervinden van de plannen. Nederlanders die in de grensstreek wonen zullen bijvoorbeeld niet meer zo snel over de grens gaan om te tanken of boodschappen te doen.

Bijzondere actie

"Ik heb de sticker in ieder geval al op mijn auto geplakt", geeft Sijbom aan. De burgemeester geeft graag het goede voorbeeld, maar daar gaat het hem niet zozeer om. "De sticker is vooral bijzonder omdat hier gemeenten in de grensstreek samen actie voeren. Dat zie je niet zo vaak."
De stickers zijn intussen ook af te halen op het gemeentehuis van Dinkelland, meldt wethouder Zwiep-Rosens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.