nieuws

Musicalkamp in Heino populair, vooral onder kinderen uit de randstad

Zo'n 150 musicalsterren in de dop zijn deze zomer op het Xapp Musicalkamp in Heino. Daar krijgen de kinderen in één week een stoomcursus dansen, zingen en acteren.
Het musicalkamp is twaalf jaar geleden kleinschalig begonnen met 25 kinderen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een kamp waar zeven weken lang kinderen uit heel Nederland en België naartoe komen. Vooral onder kinderen uit de Randstad is het kamp populair.
"Vermoedelijk is musical in de Randstad populairder dan in de rest van Nederland", zegt Björn Zillen van Xapp Musicalkamp. "Veel deelnemers hebben al eens auditie gedaan voor een musical of zelfs meegespeeld in een theaterstuk. Enkele kinderen die eerder aan het kamp deelnamen waren te zien in de musical 'Annie' of 'The Sound of Music'. Wellicht zijn kinderen die deze zomer hebben deelgenomen eind dit jaar te zien in de musical 'Billy Elliot'."
Aanstaande donderdag is het eerste publieke optreden van de kinderen in het theater op Summercamp Heino. Alle ouders mogen dan komen kijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.