nieuws

Plan voor uitbreiding sociale huurwoningen voor ouderen in Zwolle

Woonzorgcentrm  De Esdoorn waarnaast de woningen gebouwd moeten worden
Woonzorgcentrm De Esdoorn waarnaast de woningen gebouwd moeten worden
Er komen sociale huurwoningen aan de Esdoornstraat in Zwolle. De woningen worden gebouwd op een terrein dat al jaren braak ligt. De woningen zijn vooral bedoeld voor ouderen.
In Zwolle is er een flink tekort aan dit soort woningen. Het plan voor de bouw van 37 woningen is ontwikkeld door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Het gaat om appartementen zonder traptreden. Het complex ligt vlak naast zorglocatie de Esdoorn, waardoor zorgvoorzieningen beschikbaar zijn voor mensen die daar behoeft aan hebben.
Dat er een tekort is aan sociiale huurwoningen voor ouderen blijkt uit een rapport van Companen van drie jaar geleden. In dat rapport staat dat het aantal senioren in Zwolle stijgt en er nauwelijks seniorenwoningen bijkomen.
Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is er dan ook van overtuigd dat de realisatie van de appartementen een directe bijdrage levert aan de verbetering van deze situatie. "Uitbreiding in het voor senioren geschikte huursegment leidt niet alleen tot een afname van de wachtlijsten voor ouderen die een sociale huurwoning zoeken, maar zorgt tegelijkertijd voor doorstromingsmogelijkheden voor andere doelgroepen", stelt Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.
De verwachting is dat de bouw van het complex volgend jaar kan starten. Daarover wordt nu overleg gevoerd met de gemeente Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.