nieuws

Opnieuw mountainbiker gewond, boomstam over MTB-route Schalkhaar gelegd

Mountainbiker
Mountainbiker
Opnieuw is er een mountainbiker gewond geraakt op een mountainbikeroute, dit keer op de MTB-route Wechelerveld bij Schalkhaar. De mountainbiker denkt dat iemand bewust een boomstam op de route heeft gelegd.
Op Facebook heeft de mountainbiker zijn verhaal gedeeld met andere mountainbikers uit de regio: "Pas op! Expres stammen op Wechelerveld gelegd. Ik fiets net twee rondjes achter elkaar. Tijdens het eerste rondje lag er niks, vijf minuten later twee dikke bomen. Ik ben over de kop gegaan. Vinger gekneusd, materiaalschade." De mountainbiker heeft ook een foto van de boomstam en een bebloede arm op Facebook gezet.

Aangifte
In een latere reactie zegt hij: "Ik ben gaan zoeken. Er stond één auto. Ik heb een foto gemaakt. Toen ik bij de auto kwam zat een man verstopt achter het stuur. Ik ben weggefietst en de auto is snel weggereden." Ook meldt hij dat hij aangifte heeft gedaan bij de politie en dat de politie het heel serieus neemt.
Veel andere mountainbikers reageren geschrokken en leggen een link met de 'aanslag' op een mountainbiker op de Lemelerberg twee weken geleden. Een mountainbiker raakte gewond door een stroomdraad dat over het pad was gespannen. Ook daar ging het pas tijdens het tweede rondje van de mountainbiker mis.

Lemelerberg

Ruim een week geleden werd een 61-jarige man opgepakt voor het lek steken van banden van auto's op de Lemelerberg. Hij werd een paar dagen later weer vrijgelaten. Onderzoek heeft tot nu toe niet uitgewezen dat hij ook verantwoordelijk is voor de 'aanslag' op de mountainbiker.
Rob te Wierik van de stichting IJssellandschap, die de MTB-route beheert, is blij dat mountainbikers zijn gewaarschuwd. Hij is blij dat het in dit geval om een boomstam gaat, omdat mountainbikers daar in principe altijd wel alert op zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.