nieuws

Gevolgen Bertha dag later goed zichtbaar, stormschade wordt opgeruimd

De gevolgen van het noodweer van gisteren waren ook vandaag nog goed zichtbaar. Op veel plaatsen is de hele dag nog gewerkt om bijvoorbeeld omgewaaide bomen weg te halen en waterschade af te handelen. Gisteren veroorzaakten de restanten van de tropische orkaan Bertha flink wat water- en stormschade in de provincie.
Na de storm van gisteren waren er vandaag nog steeds wegen afgesloten of slecht toegankelijk door omgewaaide bomen of loshangende takken. In de hele regio werd gewerkt om wegen weer veilig toegankelijk te maken.
Op de Sallandse Heuvelrug werd ook officieel gewaarschuwd voor de loshangende takken. Wandelaars werd gezegd goed op te passen. Ook werd de ATB-route door het natuurgebied tijdelijk afgesloten.
In Haarle kwam een gespecialiseerd bedrijf in actie om asbest te verwijderen dat gisteren van een varkensstal afwaaide. Het dak van de varkensstal stortte gisteren in tijdens de storm, dakdelen met asbest lagen daarna verspreid in de omgeving van de stal. Het erf mocht daarom tijdelijk niet betreden worden. Eerst wordt het asbest verwijderd, daarna kan er pas begonnen worden met het opruimen van het puin.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.