nieuws

Wethouder waarschuwt voor verkopers van stroopwafels in Zwolle

Stroopwafels
Stroopwafels
"Let op dubieuze stroopwafelverkoop in Assendorp Zwolle." Die waarschuwing plaatste wethouder René de Heer gisteren op Twitter.
In de Zwolse wijk Assendorp werden deur aan deur stroopwafels verkocht uit naam van de stichting Beleef je Talenten. Deze organisatie is niet geregistreerd bij het Centraal Bureau Fondsenwerving. En volgens de gemeente Zwolle was er ook geen vergunning aangevraagd om langs de deuren te gaan voor een collecte.
Wethouder De Heer schreef gisteren niks gekocht te hebben omdat hij de site onduidelijk vond en de stroopwafelverkoop 'dubieus'.
Meer mensen hebben de stroopwafelverkopers inmiddels gezien, ook vandaag nog.
Een jaar geleden kreeg de organisatie nog een proces-verbaal omdat ze zonder vergunning stroopwafels verkochten in Vlissingen. De stichting gaf toen aan nog in oprichting te zijn en niet geweten te hebben dat een vergunning noodzakelijk is.
Wat de reden is dat ze nu opnieuw zonder vergunning langs de deuren gaan, is onduidelijk. Bij de stichting was vandaag niemand bereikbaar voor commentaar. Op hun website schrijft de organisatie te zijn ontstaan door het idee om jongeren een eerlijke kans te geven om de talenten waarover ze beschikken te ontwikkelen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.