nieuws

Meer gevaarlijke mtb-routes, ook in Haaksbergen takken op paden gelegd

Er worden steeds meer voorbeelden bekend van gevaarlijke situaties op mountainbikeroutes in Overijssel. Na routes op de Lemelerberg en in Schalkhaar zouden ook paden in Haaksbergen niet veilig zijn.
Een mountainbiker uit die plaats merkt op dat er geregeld takken en boompjes worden afgebroken en op de paden wordt gelegd. Ongelukken hebben zich voor zover bekend nog niet voorgedaan, "maar je gaat wel met angst over deze singletracks", aldus de mountainbiker.

Incidenten op Lemelerberg en in Schalkhaar

Mountainbikers zijn gewaarschuwd door twee eerdere voorvallen op de Lemelerberg en in Schalkhaar. Op de Lemelerberg werd twee weken geleden een draad over de mtb-route gespannen, waardoor een mountainbiker een gekneusd strottenhoofd opliep.
In Schalkhaar was een boomstam over het pad gelegd, waardoor een fietser gewond raakte en veel materiaalschade had. In beide gevallen fietsten de mountainbikers de route voor de tweede achtereenvolgende keer en was het pad de eerste keer vrij. Van de daders ontbreekt elk spoor. "Er staat nooit bij wie het gedaan heeft", aldus de Haaksberger mountainbiker.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.