nieuws

40 uur werkstraf geëist voor sturen discriminerende mail naar man uit Deventer

40 uur werkstraf voor sturen discriminerende mail naar man uit Deventer
40 uur werkstraf voor sturen discriminerende mail naar man uit Deventer
Er is een werkstraf van veertig uur geëist tegen de man die een discriminerende mail stuurde naar een sollicitant uit Deventer. In de mail schreef de werknemer van het elektronicabedrijf uit Arnhem: "Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)."
De mail was bestemd voor de eigenaar van het bedrijf, maar kwam door een fout uit bij de sollicitant zelf. De sollicitant, Jeffrey Koorndijk uit Deventer, liet het er niet bij zitten en deed aangifte van discriminatie.
Volgens zijn advocaat heeft Jeffrey recht op een schadevergoeding. De Deventenaar ontwikkelde naar eigen zeggen een posttraumatische stresstoornis en is daar nog altijd voor in behandeling. Zijn advocaat vroeg daarom om een schadevergoeding van een kleine tweeduizend euro.

Mail was grapje

Volgens de medewerker van het elektronicabedrijf was het ook voor hem een heftige periode. Na de ophef over de zaak werd hij bedreigd. Hij durfde daarom niet meer naar buiten en sliep bij zijn ouders. Tegen de rechtbank zei de man dat hij de Deventenaar afwees op basis van zijn cv. De mail met de opmerking over de huidskleur was alleen bedoeld als een geintje tegen de baas.
De officier van justitie oordeelde dat een geldboete niet passend is en eiste daarom veertig uur werkstraf. Op 27 augustus zal de rechter uitspraak doen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.