nieuws

Celstraf geëist tegen medewerker zorginstelling Rijssen voor betasten collega's

Celstraf geëist tegen medewerker zorginstelling
Celstraf geëist tegen medewerker zorginstelling
Tegen een voormalige medewerker van een zorginstelling in Rijssen is dertig maanden celstraf geëist, waarvan tien voorwaardelijk. De man zou in 2011 een aantal vrouwelijke collega's betast hebben. Ook zou hij enkele van hen gedwongen hebben tot seksuele handelingen. In één geval zouden patiënten van de zorginstelling getuige zijn geweest van die handelingen.
De zaak kwam pas na een tijd naar buiten. De drie vrouwen, onder wie een moeder en haar dochter, deden geen aangifte tegen de man. Dat durfden ze niet omdat de 32-jarige verdachte een erg populaire medewerker van de zorginstelling was. Ook wilden ze dat de echtgenote van de man niet aandoen.

Bang om niet geloofd te worden

De slachtoffers waren daarnaast bang voor de man, schaamden zich voor wat er gebeurd was en dachten dat ze het misschien zelf uitgelokt hadden. Ook waren ze bang dat ze niet geloofd zouden worden als ze met het verhaal naar buiten zouden komen.
Maar tijdens de rechtszaak bleek dat meer vrouwen in de zorginstelling zich ongemakkelijk voelden bij het gedrag van de man. Sommigen pasten hun diensten aan om te voorkomen dat ze moesten samenwerken met de man uit Rijssen.

Volgens de man waren de vrouwen verliefd op hem

De 32-jarige verdachte heeft toegegeven dat hij bepaalde dingen met de vrouwen deed. Maar volgens de man was dat met hun toestemming.
Hij zegt dat de vrouwen verliefd op hem waren. De rechtszaak bestempelt hij als 'een front van boze en jaloerse vrouwen'.

Deskundigen adviseren verplichte behandeling

In zijn laatste woord voor de rechtbank in Almelo zei de man: "Ik ben ongelofelijk stom geweest dat ik mijn vrouw heb bedrogen, maar ik vind het nog veel erger dat ik die vrouwen zou hebben gedwongen. Ik vertel de waarheid."
Deskundigen die de man onderzochten adviseren een verplichte behandeling bij een kliniek voor zedendelinquenten. Dat advies heeft de officier van justitie in haar eis overgenomen.
De man is ontslagen nadat de zaak aan het rollen kwam. Hij zat twee dagen in voorarrest. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.